miercuri, 5 februarie 2014

Regula-memento!


Regula-memento!

 

Un prost respectă mereu regulamentul, viața lui este un regulament pe două picioare. Nu există ceva mai idiot decât un regulament. Asta știam de la vârsta de cinci ani. Acum am uitat. Preacuvântare, preacurățenie, premarital,trei. Trei mușchetari din Ferentari și-au pus toți mușchii la grătar.  Metamorfoze, die kleine Hosen, kolhosen, virtute, cosi fan tutte. Vizionarii lumei celeilalte din Balta Albă, bucurie la Bucur, în prăvălie, durere mare pe Magheru, ia junghierul, nenicule, două fenicule, firav ucigaș de muște,  copacul din muntele acru, acroleină, Mădălină, prezicător al morții aparente, paraclinice, cinice. Idol din Bristol,o, castitate de trei carate, cară-te, o mie și una de morți  de trei coți,  iubirea aporoapelui bun, rău sau nebun , căile Creatorului sunt marcate, o mie de metri, departe?  Mușcătura viperei , liberei  ce viperei, ereticei Here, eroticei Gote, ce-i cu tine AZI?  Bați câmpii, BMM, e sănătos  pentru omul frumos, rien  n”est  si desagreable, que d”etre pendu obscurement. A spus ieri Voltaire. Mare amară. Povestiri sărate. A fost odată o lume care nu era creată să existe. Asta ne-a spus puiticul-călău din Bârgău. După fiecare colț te așteaptă o nouă direcție,  de obicei ieșirea este acolo unde era cândva o intrare, într-un război de idei, mor de obicei oameni, chiar și un ochi de sticlă își poate vedea orbirea, cu cine va trebui să mărităm Libertatea, ca să se reproducă? Puteți închide ochii în fața realității, optimiștii și pesimiștii sunt în dezacord în privința datei, și Dumnezeu a vorbit în citate,a fost prostia naționalizată? N-am auzit.Pe zidul indiferenței poți să faci pipi.
 Libertatea intră în atribuțiile organelor repiratorii, nu politice. Orientați-vă spre viitor, ne spun cei care ne fură prezentul.
 Si eu recunosc tirania, mă forțează să gândesc.Toți avem sânge roșu, ne spun animalele. Unii oameni sunt făcuți cu înlocuitori. Timpul viitor există numai în gramatică. Există și distanța dragostei umane, țineți-vă de ea. Analfabeții trec repede de la A la Z. Numai stăpânul Soarelui poate stăpâni și întunericul. Banii se găsesc greu pentru că nu au miros.Uneori gloria depășește granițele autorului. Oamenii casca în zori și seara, când iau și hotărâri importante. Dacă leul ar încăpea într-o cușcă de canar ce ne-ar mai ciripi .Când tragi în tine, folosește cartușe oarbe. Gândurile sunt invizibile, dar neghiobia se vede. Când egalizarea merge în jos, vin la rând piticii.. Clasicii au plagiatori legali.  A durat mult până ce primul om și-a spus cuvântul.Mie astea mi le-a spus, în parte prietenul Lec. Iertați-l.

BORIS MARIAN


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu